duminică, 7 noiembrie 2010

Berea

   Berea este o bautura alcoolica obtinuta din materii prime precum: hamei, malt (din orz), drojdie de bere, apa. Aceasta contine intre 2% si 7% alcool in functie de marca dar in general cantitatea de alcool la o bere normala este este de pana la 5%. Chiar si berea fara alcool are in ea o concentratie foarte mica de alcool, de pana la 0,5%.
   Berea se obtine in principal pe baza a 4 ingrediente naturale: orez, hamei, apa si drojdie. Acestea dupa ce sunt combinate si dupa un proces de fabricare se vor transforma in minunanta bere. Apa este un ingredient principal pentru ca reprezinta 90% din compozitia berii. Ea trebuie sa fie cat mai pura, lucru foarte important, deoarece apa este cea care permite celorlalte ingrediente sa-si elibereze aromele.
    Se crede ca in lume ar exista momentan peste 20000 de sortimente de bere, imbuteliate in peste 150 de variante.
   Categorii principale de bere: bere normala, bere slab alcoolizata, bere nonalcoolica, bere neagra, bere amara, crema de bere si probabil mai sunt si altele.
   Citeste AICI intregul documentare despre bere si mai descopera in plus: cum se fabrica berea, istoria berii, berea ca medicament, marci de bere si cateva funny beer commercial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu