sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Salata de cartofi cu carne de pui

Timp de preparare: circa 30 de minute

Ingrediente:
- 4 cartofi de dimensiuni medii
- 2 rosii medii
- 2 cepe micute
- o cutie de porumb de 200 - 300 grame
- maioneza
- 100 ml ulei
- un ou
- o lingurita de mustar
- 100 grame mazare
- sare
- piper
- boia picant (sau fara boia daca nu va place picant)
- frunze de patrunjel proaspat
- putin busuioc



   Carnea de pui se pune la fiert intr-o oala pentru circa 15 minute. Cartofii se curata, se taie in patratele mici si apoi se pun la fiert. Pe rosii se fac taieturi in forma de cruce, cu cutitul si apoi le oparim in apa fiarta, dupa care le decojim si le taiem cubulete. Intre timp porumbul si mazarea le lasam la scurs si facem si maioneza. La maioneza folosim un galbenus de ou proaspat, o lingurita de mustar si aproximativ 100 ml de ulei.


   Dupa ce au fiert cartofii ii strecuram si ii punem intr-un castron, alaturi de porumb, mazare si rosii. La fel facem si cu carnea de pui dupa ce o taiem cat mai marunt posibil. Ceapa o taiem rondele si o adaugam in castron si punem sare, piper si boia dupa cum ne place la gust.



   Adaugam maioneza si amestecam bine toata compozitia. La sfarsit mai adaugam o mana de patrunjel verde si o jumatate de lingurita de busuioc si mai amestecam putin.



  Va doresc pofta buna!

Un comentariu: